kontakty

Domácnosti

Slovanet odkúpil žilinského providera

Najväčší alternatívny poskytovateľ internetu Slovanet neustále rozširuje svoju sieť. V máji odkúpil internetovú divíziu žilinského poskytovateľa mikrovlnného pripojenia do internetu, spoločnosti Alexa. Bezdrôtová sieť Slovanetu sa tak rozšírila o ďalšie prístupové body. Vďaka nim sa môžu k už existujúcim žilinským zákazníkom vysokorýchlostného internetu pridať ďalší. Bezdrôtové pripojenie je dostupné viac ako 100 tisíc obyvateľom Žiliny a okolia.

Bratislava, 16. máj 2005 - Slovanet v máji odkúpil internetové aktivity žilinského poskytovateľa mikrovlnného pripojenia, spoločnosti Alexa. Tým rozšíril svoje možnosti bezdrôtového pripojenia v Žiline a jej okolí. Možnosť získať vysokorýchlostný internet už od 550 Sk má viac ako 100 tisíc obyvateľov Žiliny a jej okolitých obcí.

Slovanet prevádzkuje bezdrôtové pripojenie vo vyše 120 mestách a obciach Slovenska, ktoré obsluhuje prostredníctvom svojich viac ako 100 bezdrôtových prípojných bodov. Týmto počtom rádiových prístupových bodov si zaisťuje prvenstvo v hustote pokrytia a zabezpečuje zákazníkom vysokú kvalitu pripojenia.

„Naša spoločnosť sa dynamicky rozvíja aj v segmente bezdrôtového pripojenia do  internetu. Vďaka odkúpeniu internetovej divízie firmy Alexa môžeme naše služby poskytnúť ďalším záujemcom zo Žiliny a okolitých obcí,“ hovorí Dušan Meňhart, riaditeľ pobočky Slovanetu v Žiline. „V rozširovaní našej mikrovlnnej siete a v zlepšovaní dostupnosti služieb budeme pokračovať aj v budúcnosti. Nevylučujeme ani ďalšie akvizície lokálnych poskytovateľov, pre ktorých je častokrát problém zabezpečiť si dostatočnú prosperitu, ako aj kvalitu poskytovaných služieb“ dodáva D. Meňhart.

Aj český SkyNet, sesterská spoločnosť Slovanetu, v týchto dňoch zavŕšil ďalšiu akvizíciu. Obe spoločnosti si odkúpením regionálnych providerov posilňujú svoje pozície na trhu.

Ceny v tlačovej správe sú uvedené bez DPH.

Príloha: Zoznam obcí v okolí Žiliny, do ktorých Slovanet rozšíril bezdrôtové pripojenie na  internet

• Bánová
  • Závodie